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M. Clifford J. Harvison Ref. No. 00-0239
President, National Tank Truck Carriers, Inc.

2200 Mill Road

Alexandria, VA 22314

Dear Mr. Harvison:

This responds to your letter, dated June 29, 2000, requesting clarification of the requirements of the
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) applicable to MC 330 and MC 331
cargo tanks. Your specific question relates to monthly inspections and tests of emergency discharge
control systems on cargo tanks.

Your understanding is correct. The monthly inspections and tests applicable to cargo tank emergency
discharge control systems, as specified in § 180.416(d) of the HMR, may be conducted at any suitable
location.

I hope this information is helpful. If you have further questions, please do not hesitate to contact this
office.

Sincerely,
e 4 GLL..
Thomas G. Allan :

Senior Transportation Regulations Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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June 29, 2000 .
Mr. Ron Kirkpatrick
General Engineer
OHMT
RSPA
DHM-22.1
United States Department of Transportation
Washington, DC 20590

Dear Mr, Kirkpatrickf

Thank you for including yours truly in the Chicago meeting relative to the implementation of HM-2235. 1
thought it was well-organized and productive.

More to the point, please censider this letter as a request for interpretation dealing with implementation of
the requirements of 49 CFR 180.416 (d). In summary, that regulation requires owners/operators of tertain
MC 330/331 cargo tanks to perform “monthly inspections and tests” of the cargo tank's emergency
discharge control system”

Currently, the regulation does not specify a location at which the test must be performed (i.e. a carrier
facility, “CT” facility, etc.). Therefore, it is NTTC’s opinion that the relevant inspections and tests may be
performed at any suitable location, so long as the inspections and tests comply with the rule, as written.

Would you please confirm NTTC’s “opinion™ on this matter.

Thank you, in advance, for your cooperation,

J. Harvison
President



