
October 1, 1999

Mr. Raymond K. Barwin Ref. No.  99-0197
5537  37 Mile Rd.
Romeo, Michigan  48065

Dear Mr. Barwin:

This is in response to your letter dated July 9, 1999, concerning the applicability of the Hazardous Materials
Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) to fireworks sold and transported for personal, non-commercial use.

Under Federal hazardous materials transportation law (49 U.S.C. 5101 et seq.), the Secretary of Transportation has
authority to promulgate regulations to protect the Nation against risks inherent in the transportation of hazardous
materials in commerce.  The HMR.govern the transportation of hazardous materials in interstate, foreign, and intrastate
commerce.  The transportation of fireworks that are sold to.customers for personal, non-commercial use and
transported by such persons in their personal vehicles is not subject to the HMR.  Although such shipments are not
subject to the HMR,. they may be subject to certain state or local requirements.

If you need further assistance on the HMR, please feel free to contact us at 1-800-467-4922.

Sincerely,

Thomas G. Allan
Senior Transportation Regulations Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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